HISTRIONIČNI VAMPIRJI

histrio1Histrionično pomeni dramatično. Njihovo življenje je kot nenehni teater in to kar vidite, ko prvič stopijo pred vas, skoraj zagotovo ni tisto, kar boste v resnici dobili. Za pozornost in priznanje so pripravljeni storiti popolnoma vse, razen izpolniti svojih obljub. Poznamo dva tipa histrioničnih vampirjev.

PRETIRANI IGRALCI

Naj gre za seks, bolezen ali skrivnosti uspeha – vse je le predstava. Če jim ne boste dali dovolj pozornosti, se bodo začeli sesedati sami vase in zdelo se bo, kot da bodo umrli.  Seveda boste krivi vi.

BODITE POZORNI na seksualne stereotipe, izjemno privlačen videz, ki pa se lahko čez noč popolnoma spremeni ( in je še vedno izjemno privlačen) ali pa takšen, ki je leta in leta enak s pomočjo čarovnih plastičnih kirurgov. Tem vampirjem je povsem jasno, kakšen videz morajo imeti, s kom in kje se morajo družiti, da so opaženi, zato pa se vam ne bodo nikoli pokazali takšni, kot so v resnici, saj tega ne vedo niti sami.

PRITEGNILI VAS BODO  s šarmom, talentom, obljubo seksa ( pogosto je ne izpolnijo) ali karkoli drugega, kar je potrebno, da jih opazite. Na resnično vsebino lahko kar pozabite.

IZPILI VAS BODO s svojo nenehno potrebo po zgolj vanje usmerjeni pozornosti in s tem, da v zameno ne boste dobili nič drugega, kot občasno (sicer izjemno) predstavo.

NAJBOLJ POGOSTO JIH SREČUJETE  KOT zvezdnike, njihove občudovalce in posnemovalce, starlete in so redno nastopajoči v resničnostnih šovih (tudi tistih, ki se dogajajo na vaši ulici).

ZAŠČITITE SE tako, da imate ves čas v zavesti, da histrioniki živijo svoja življenja kot telenovele. Zgolj uživajte v predstavi in ne dopustite, da postanete del njihovega scenarija.

PRIJAZNI NASILNEŽI

Reši nas vsega hudega in ljudi, ki želijo zgolj pomagati. Ti vampirji tako zelo hrepenijo po priznanju, da bodo pred drugimi in celo pred seboj skrili vse tiste dele njih samih, ki bi lahko povzročili neodobravanje – še posebej potlačijo jezo in seksualnost.

BODITE POZORNI  na sijoče nasmehe, skoraj popolne ljudi in goreče zanikanje očitnega.

PRITEGNILI VAS BODO  s svojo prijaznostjo, pozornostjo, dobro voljo, navdušenjem, pogumom, čistostjo, spoštljivostjo.

IZPILI VAS BODO z napadalnostjo, ki jo opazijo vsi ostali, razen njih samih, ali pa zgolj s tem, da bodo nenehno pozabljali na svoje obljube in še posebej takrat, ko boste obljubljeno res potrebovali. Lahko tudi s kakšno precej čudno boleznijo, ki ji zdravniki nikakor ne bodo mogli najti pravega vzroka in imena.

NAJBOLJ POGOSTO JIH SREČUJETE  KOT ljudi, ki niso nikoli jezni, zato pa slej ko prej razjezijo vse okoli sebe. So tudi tisti spolni nadlegovalci, ki trdijo, da gre zgolj za nesporazum, tercialke, ki so vedno v prvi vrsti, ko je treba metati kamne, anoreksične osebe v iskanju popolnosti in vsi tisti, ki zatrjujejo, da oni pa že ne bi storili nič nesprejemljivega.

ZAŠČITITE SE tako, da res nikoli ne pozabite, da prijaznih nasilnežev ne moreš pripraviti do tega, da bi priznali svojo resnično motivacijo. Če boste poskušali, boste na koncu vi tisti, ki boste imeli težave. Ne pozabite, da so lačni priznanja. Jasno in natančno jim povejte, kaj pričakujete od njih in jih nato izjemno pohvalite. Strategija je preprosta in z njo skoraj ne morete zgrešiti, vendar je le redko uporabljena, saj je težko hvaliti nekoga, ki ti povzroča glavobole. Četudi težko – vse ostale alternative so še težje.

 

SEZNAM ZA HISTRIONIČNE VAMPIRJE: ŽIVLJENJE V TELENOVELI

Resnica ali laž: Za vsako resnično trditev prištejte eno točko.

 1. Ta oseba zaradi svojega videza, obleke ali osebnosti običajno izstopa iz množice. R L
 2. Ta oseba je na družabnih srečanjih prijateljska, zagnana in absolutno čudovita. R L
 3. Ta oseba se tudi do bežnih znancev obnaša, kot da bi bili njeni dobri prijatelji. R L
 4. Ta oseba se lahko precej razburi, kadar mora pozornost deliti še s kom drugim. R L
 5. Ta oseba pogosto menja svoj videz in stil oblačenja. R L
 6. Ta oseba rada govori, opravlja in pripoveduje zgodbe. R L
 7. Pripovedi te osebe so z vsako ponovitvijo bolj dramatične in pretirane. R L
 8. Ta oseba ima izjemen občutek za modo, vendar je veliko preveč zaskrbljena za svoj videz. R L
 9. Ta oseba se lahko že zaradi relativno majhnega omalovaževanja okolice precej razburi. R L
 10. Ta oseba redko prizna, da je jezna. Tudi takrat ne, ko je vsem drugim to že povsem očitno. R L
 11. Ta oseba zlahka pozabi na majhne podrobnosti vsakdanjega življenja. R L
 12. Ta osebna verjame v nadnaravna bitja, na primer v angele, božanstva ali dobrohotne duhove, ki naj bi se redno vpletali v vsakdanje življenje. R L
 13. Ta oseba ima vsaj enega ali več nerednih prihodkov iz ne povsem jasnih virov. R L
 14. Ta oseba ima precejšne težave z rednimi opravili, kot so izpolnjevanje formularjev, čiščenje doma in plačevanje računov. R L
 15. Ta oseba je znana po tem, da se neprijetnih opravil izogiba tako, da zboli. R L
 16. Ta oseba strastno sledi televizijskim nadaljevankam in športnim ekipam. R L
 17. Ta oseba se sicer izraža izjemno slikovito, vendar dvoumno in nejasno.  R L
 18. Ta oseba potrebuje več nege kot redka orhideja in je obenem prepričana, da je biti z njo najpreprostejša stvar na svetu. R L
 19. Videz te osebe je pogosto namenoma zapeljiv, četudi tega verjetno ne bo priznala. R L
 20. Po tej osebi je vedno veliko povpraševanja in je bolj priljubljena od večine ljudi, ne glede na vse težave, ki jih ima z njo okolica. R L

 

Točkovanje: Pet ali več resničnih trditev še ni dovolj za diagnozo histrionične osebnostne motnje, vendar zagotovo dovolj za uvrstitev med histrionične vampirje. Če je ta oseba dobila deset ali več točk, potem pazite, da se ne boste tudi vi nehote pridružili igralski zasedbi v njeni telenoveli.

Share Button
This entry was posted in Splošno. Bookmark the permalink.

Dodaj odgovor